El fet de poder realitzar pràcticament tots els tràmits de manera no presencial és perfecte en una situació tan excepcional com la que estem vivint
Si just quan es va declarar l’estat d’alarma havies trobat l’habitatge perfecte, fins i tot havies signat un contracte d’arres i ja havies fet alguns passos per a aconseguir finançament hipotecari, no està tot perdut. La limitació de moviments imposada per la crisi sanitària no hauria de desanimar-te. Les hipoteques online són un mercat en auge en aquests moments. El fet de poder realitzar pràcticament tots els tràmits de manera no presencial és perfecte en una situació tan excepcional com la que estem vivint. Des de pisos.com t’expliquem per què es posaran de moda.
1. Millors condicions. Un aspecte que ja era conegut abans que esclatés la pandèmia és que aquesta classe de préstecs hipotecaris solen tenir un interès més baix i millors condicions pel que fa a les comissions i vinculacions. En aquest sentit, són més flexibles que les hipoteques convencionals. A més, és possible iniciar el procés sense moure’s de casa.
2. Comparar fàcilment. Internet és una poderosa eina per a comparar i seleccionar. En comptes d’haver d’anar sucursal per sucursal informant-te de les característiques de l’oferta hipotecària de cada banc, el pots fer a través de l’ordinador o el teu dispositiu mòbil. Per a realitzar simulacions de diferents escenaris, és essencial que tinguis a mà tota la documentació necessària.
3. Taxació presencial. Encara que hi ha empreses de valoració que ofereixen taxacions online, aquestes no són vàlides per a demanar una hipoteca. Es tracta d’aproximacions que en cap cas constitueixen una valoració oficial. El taxador ha de visitar l’immoble. Donada la situació, si la casa està buida no hi haurà problema, però si hi ha gent dins, tot dependrà de si concedeixen o no permís.
4. Notaris i registradors actius. La crisi de la COVID-19 tampoc a paralitzat l’activitat de notaris i registradors de la propietat. Tots dos professionals continuen prestant els seus serveis, encara que molts només atenen en cas d’urgència. El comprador ha de ser capaç de justificar el motiu de per què ha de realitzar-se la signatura. Els motius més comuns són la pèrdua de senyal i la necessitat habitacional. Igualment, el venedor pot al·legar que ha d’aconseguir liquiditat immediata.
5. Dubtes i incertesa. Encara que com hem vist contractar una hipoteca en temps de coronavirus és perfectament possible, als compradors els assalten més dubtes de les habituals. La majoria estan relacionades amb la incertesa laboral. L’al·luvió d’ERTOs que ha generat aquesta crisi, dóna menys seguretat i confiança als hipotecats, que tractaran de decantar-se per hipoteques fixes.